5 voordelen van een massage.

BLOG

5 voordelen van een massage.

1) Stress verminderen en slaap verbeteren:

Voel jij je na je werk afgemat?
Krijg je die to-do lijst maar niet af en blijft je werk door je hoofd spoken?
Kan je de slaap niet vatten?
Grote kans dat stress hier de oorzaak van is.
Een fijne ontspanningsmassage helpt stress verminderen.

Onderzoek heeft trouwens uitgewezen dat een gezichts- of hoofdmassage helpt om de kwaliteit van je slaap te verbeteren. De massage vermindert stress en spanningen en zorgt ervoor dat je lichaam zich ultiem kan ontspannen.

2) Pijn verminderen:

Nog een groot voordeel van een massage is dat je veel minder een pijnstiller nodig hebt, omdat je tijdens een massage een stof aanmaakt dat pijnverlagend werkt.
Neem je op regelmatige basis een massage bv. om de 2 weken dan kan het effect dagen tot zelfs weken aanhouden. 
Er worden in je lichaam namelijk processen in beweging gezet die het natuurlijk herstellend vermogen van je lichaam stimuleren.

3) Een boost voor je immuunsysteem:

Voel je je futloos en breng je je avond het liefst hangend op de bank door? Of heb je amper genoeg energie om je werk te doen? Een lichaamsmassage geeft je hele immuunsysteem een flinke boost en helpt je er zo weer bovenop. Je bloedcirculatie wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen afgevoerd kunnen worden en het lichaam zichzelf zuivert. Bovendien maakt je lichaam tijdens een massage het gelukshormoon endorfine aan, wat ook zorgt voor een gezonde geest.

4) Je basisbehoefte van aanraking wordt vervuld:

Wist je dat aanraking één van je belangrijkste basisbehoeften is?
Het spreekt voor zich dat een massage je daarin direct voorziet.

5) Werkt bloeddrukverlagend en hartritme kalmerend:

Onderzoeken laten zien dat het effect van massage een daling van het hartritme en de bloeddruk laten zien. Diverse studies rapporteren een verlaging van je bloeddruk na één enkele massagebehandeling.

Daarom zou je! :-)

ps: Wist je dat je slapen masseren een instant opkikker is tegen hoofdpijn, vermoeidheid en zelfs vermoeide ogen? En het stimuleert de bloedsomloop in je huid die op zijn beurt meer zuurstof naar je cellen vervoert. Resultaat: een frissere uitstraling! Probeer het zeker eens uit :-)