5 oorzaken van wallen.

BLOG

5 oorzaken van wallen.

1. Te weinig water drinken.

Voldoende water drinken is voor veel belangrijk en dus ook om je wallen te verminderen. Als je te weinig water drinkt is er onvoldoende afvoer mogelijk van je afvalstoffen en hopen ze op = wallen.


2. Een tekort aan ijze
r hebben.

Het is niet dat ijzertekort rechtstreeks wallen veroorzaakt maar neem je te weinig ijzerrijke voeding op dan zal je huid er bleker uit gaan zien en zie je dus nog duidelijker je wallen en zelfs donkere kringen. Voeding zoals peulen, vis, eieren, noten, vlees, donkergroene groenten bevatten veel ijzer.


3. Een teveel aan alcohol en/of cafeïne drinken.

Teveel alcohol en cafeïne houdt vocht vast in plaats van het af te voeren. 


4. Een te zoutrijke voeding eten.

Net zoals alcohol en cafeïne houdt een zoutrijke voeding teveel vocht vast, gevolg = wallen.


5. Te weinig slaap hebben.

En te weinig slaap is uiteraard ook een grote oorzaak van wallen. Tijdens de slaap herstelt je lichaam en worden vocht en afvalstoffen afgevoerd via de lymfe. Slaap je te weinig of slecht dan kan de lymfe ook zijn werk niet goed doen en worden er dus te weinig afvalstoffen afgevoerd. Zo blijft het vocht zitten in de vorm van wallen.


Heb jij regelmatig last van wallen? Kijk dan even als een van deze oorzaken ook van jou op toepassing is. Uiteraard zijn er nog oorzaken en kan het ook nog iets anders zijn. Weet jij trouwens als je vochtwallen hebt of vetwallen?


Wil je graag je wallen aanpakken? Kom dan langs voor een "Get to know your skin" Treatment. Na een grondige analyse behandel ik je huid naargelang de nood en je wens. Je gaat naar huis met een behandelplan en huidpas. En nieuwe inzichten.


PS: zou de naam wallen gelinkt zijn aan de naam De Wallen? ? Geen idee, maar de walletjes zijn in ieder geval wel ontstaan aan water, toen het nog een haven was. ?

Boek hier