5 fascinerende feiten over lippen.

BLOG

5 fascinerende feiten over lippen.

1) Je lippen zijn 100 keer gevoeliger dan je vingertoppen

Je lippen hebben meer dan een miljoen verschillende zenuwuiteinden! Waardoor ze één van de meest gevoelige delen van je lichaam zijn. Ze zijn gevoeliger omdat er geen verdedigingsmembraan is om ze te beschermen. 

2) Je lippen kunnen niet zweten

Je lippen hebben geen zweet- of talgklieren. Je zult dus nooit zweten via je lippen of een puistje hebben op je lip. Wat wel kan en veel voorkomt zijn droge lippen, door het ontbreken van de talg dus.

3) De zon is oorzaak nr1 voor dunner wordende lippen

Van alle ongezonde levensgewoonten zoals roken bv wordt zonschade gezien als het meest destructieve voor je lippen! Gevolg sneller dunner wordende lippen en rimpels.

4) Je lippen worden bleker naarmate je ouder wordt

De bloedvaten in de lipgrens nemen af. Met als gevolg dat de rijke kleur op je lippen afzwakt, waardoor je lippen ouder en "uitgedroogd" lijken.

5) Lippenstift biedt een heel goeie bescherming tegen de zon

En dit komt door de kleur en consistentie. Hoe meer pigment je lippenstift bevat hoe beter je bescherming. Ga dus steeds voor een dekkende lippenstift ipv een naturelle gloss. Het lijkt er op dat vrouwen minder kans hebben op mondkanker dan mannen dankzij lippenstift!

Extra tip: Van zoenen krijg je vollere lippen :-) Kussen leidt tot een betere bloedcirculatie in je lippen waardoor je lippen voller worden!

ps: Wat ga jij doen na het lezen van deze blog?