3 tips bij het kiezen van de juiste thuispeeling.

BLOG

3 tips bij het kiezen van de juiste thuispeeling.

Tip 1: Ken je huid. 

Weet je welk huidtype je hebt zoek dan een peeling die daar geschikt voor is en wijk daar ook niet vanaf.

Twijfel je welk huidtype je hebt of is je huid veranderd en reageert ze anders dan vroeger koop dan niet zomaar een peeling maar laat dan eens je huid analyseren. Pas na een goede huidanalyse weet je waar je aan toe bent. 

De verzorging "Get to know your skin Treatment" is daarvoor echt een aanrader.


Tip 2: Wat wil je bereiken?

Wat wil je bereiken met je peeling? Wil je een doffe huid terug stralend maken? Of wil je je pigmentatie aanpakken? Of wil je eerder je huid zuiverder krijgen? 

Dit zijn allemaal belangrijke vragen om de juiste peeling te pakken te krijgen. Salicylzuur zal namelijk het sebum gehalte in je huid gaan aanpakken terwijl glycolzuur je pigmentatie kan verhelderen. 


Tip 3: Koop kwaliteit.

Zeker als het over een peeling gaat. Koop niet zomaar een goedkope peeling. En al zeker geen scrub. Een scrub is geen aanrader voor het gezicht, wel voor het lichaam.

Koop je een goedkope scrub dan is de kans heel groot dat de korrel eentje van plastiek is. En dat maakt je huid op de lange termijn kapot.

Het resultaat daarvan is een overgevoelige huid. En dat zal je later duurder komen te staan. Er is niet voor niets het spreekwoord, goedkoop is duurkoop.

Ook zit in een kwalitatieve peeling geen parfum en geen te hoge concentratie aan alcohol, daarintegen is de concentratie aan zuren hoog genoeg om een goede werking te kunnen garanderen.

Boek hier